Suriname nieuwste schakel in Caribische veerdienst

Suriname is officieel bevestigd als de nieuwste toevoeging aan de interregionale vrachtveerdienst die Trinidad & Tobago (TT), Barbados en Guyana met elkaar zal verbinden. Dit initiatief, dat in januari van dit jaar werd onthuld, beoogt de handel en het toerisme binnen de Caribische regio te versterken.

De aankondiging werd gedaan tijdens de 46e reguliere bijeenkomst van de Caricom-regeringsleiders, gehouden in Guyana. Premier dr. Keith Rowley van Trinidad & Tobago lichtte de deelname van Suriname aan het veerbootproject toe en benadrukte de positieve respons van de betrokken landen op dit transportinitiatief.

Premier Rowley benadrukte de rol van de particuliere sector bij de verwezenlijking en uitbreiding van deze dienst, met de bedoeling dat de overheid het project in de beginfase zal ondersteunen. Zowel handelswaar als passagiers zullen uiteindelijk profiteren van deze nieuwe maritieme connectie, die naar verwachting eind 2024 operationeel zal zijn.

error: Kopiëren mag niet!