India: Premier Modi duikt om te bidden in een ‘verloren’ onderwatertempel

De 73-jarige Indiase premier Narendra Modi is naar een ‘verloren’ hindoestad gedoken om onderwatergebeden uit te spreken op de plaats van een oude tempel. Gekleed in traditionele oranje kledij werd Modi gefilmd toen hij zondag in de wateren voor het strand van Panchkui, in zijn thuisstaat Gujarat, dook om de zeer gerespecteerde plaats Dwarka te bereiken.

Hij offerde een toverstaf van pauwenveren aan een onderwaterberg met overblijfselen voordat hij ging bidden. Het aanbieden van licht, bloemen, water of voedsel aan goddelijke entiteiten is een essentieel ritueel van het hindoeïsme, bekend als Puja.

Hindoes geloven dat het koninkrijk Dwarka, naar verluidt geschapen door Heer Krishna, na zijn dood in de Arabische Zee is gezonken.

Het is van groot belang in de hindoeïstische mythologie en is een van de zeven heilige pelgrimsoorden in India. De heer Modi, die werd vergezeld door marineduikers, omschreef zijn bezoek als een “goddelijke ervaring”.

“Ik voelde me verbonden met een eeuwenoud tijdperk van spirituele grootsheid en tijdloze toewijding”, zei de premier in een bericht op X, voorheen bekend als Twitter. “De visie van Dwarka in de zee heeft mijn besluit over een ontwikkeld India verder versterkt”, voegde de heer Modi later op zondag toe tijdens een bijeenkomst.

error: Kopiëren mag niet!