“De huur moet ik nog voldoen, maar ik heb gelukkig al groenten kunnen kopen”

Sabitrie, die haar boodschappen aan het doen is op de markt, geeft aan in gesprek met Dagblad Suriname dat zij het nog kan redden om met enkele groenten thuis te komen. “Het is gelukkig ook eind van de maand, na het betalen van de vaste lasten besloot ik toch wat kleine dingen te kopen wat voeding betreft. De huur moet ik nog voldoen, maar ik heb gelukkig al groenten kunnen kopen. Het is slechts voor de week, de komende week kijk ik nog wat het wordt en of de prijzen van de groentesoorten nog hetzelfde blijven”, benadrukt Sabitrie. 

Een standhouder zegt op zijn beurt, dat hij nog niet weet hoe de stand van zaken zal zijn komende week, maar dat hij hoop dat vele burgers hun inkopen nu kunnen doen. “Niemand weet hoe het morgen of een paar dagen daarna is, dingen kunnen op elk moment veranderen. Je hebt nog mensen die aangeven dat groenten duur zijn, maar anders kan het nu ook niet”, benadrukt de standhouder. 

“Veel mensen hebben het leven geaccepteerd voor hoe het nu is, dus je gaat dan alleen vooruit kunnen gaan met die mensen. Een grote verandering kan ik zelf niet brengen, wie ben ik om dat te doen? Ik kan slecht de prijzen van mijn groenten laten zakken, maar veel kan ik niet. Anders verdien ik zelf ook niet, uiteindelijk ga ik ook maar klagen in plaats van opties zoeken. Ik probeer mijn best te doen en ik zie vele burgers ook moeite doen om het te redden. Ik kan van mijn zijde alleen mijn best doen voor mijn gezin en mijn klanten en hopen dat het de komende dagen wat beter gaat zijn.”

TM

error: Kopiëren mag niet!