Ambassadeur van Zimbabwe op bezoek bij vicepresident Brunswijk en Assembleevoorzitter Bee

De niet-residerende ambassadeur van Zimbabwe, Paul Chikawa, met als standplaats Cuba, heeft zaterdag 24 februari kennis gemaakt met vicepresident Ronnie Brunswijk, fungerend als waarnemend-president vanwege de aanwezig van president Chandrikapersad Santokhi op de CARICOM staatshoofden-top in Guyana.

Zimbabwe wil de bilaterale band met Suriname verdiepen. Brunswijk stelt zich op het standpunt, dat Suriname elke mogelijkheid voor gezonde samenwerking moet benutten. Ontwikkeling van Suriname moet hierbij als leidraad gelden. De niet-residerende ambassadeur ging maandag 26 februari ook langs bij Assembleevoorzitter Marinus Bee.

Chikawa had donderdag 22 februari zijn geloofsbrieven overhandigd aan president Chandrikapersad Santokhi. Met hem overhandigden ook de niet-residerende ambassadeurs van Colombia, Zwitserland, Maleisië, Chili, Jamaica, Ierland en Sri Lanka hun geloofsbrieven aan de president. 

Bij die gelegenheid zei minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, dat het gebruik is dat jaarlijks op twee momenten niet-residerende ambassadeurs formeel hun geloofsbrieven overhandigen aan de president. Er wordt dan gesproken over de samenwerking tussen Suriname en het betreffende land, de politieke vraagstukken in de wereld, bilaterale verhoudingen, zakendoen en culturele uitwisseling. 

“Suriname wordt nu gezien als een land dat mogelijkheden biedt”

“De interesse van de landen in Suriname is een reflectie van het feit dat wij nu in de wereld gezien worden als een land dat mogelijkheden biedt. Ons profiel is enorm toegenomen en verbeterd in de wereld”, stelt minister Ramdin.

error: Kopiëren mag niet!