Vertrouwen tussen werknemer en werkgever is essentieel

Het vertrouwen tussen een werkgever en een werknemer is essentieel. Wanneer dat vertrouwen wordt geschaad, dan is er een probleem. Volgens Noha, een werknemer in een bedrijf, is het vaak moeilijk het vertrouwen terug te winnen bij zowel  een werkgever als een werknemer. 

“Lange vingers hebben, voor de gek houden of niet goed communiceren leiden vaak tot die misstap”, aldus Noha. “Lange vingers hebben geleid tot een diep probleem,  men kan zijn of haar baan kwijtraken. En een baan nu zoeken is geen gemakkelijke klus.”

Raoul wijst er in gesprek met Dagblad Suriname op, dat er ook een onderscheid gemaakt moet worden tussen werk en privéleven. “Als er een soort druk binnenshuis speelt, wordt dat ook naar het werk gebracht. En dat heeft invloed op de werksfeer, Het lijkt voor veel mensen niet van toepassing, maar het zou wel van belang zijn als er een gedragstraining wordt gegeven voor men met werken begint, in welk bedrijf dan ook”, stelt Raoul. 

Juliam, een tiener die werkzaam is, zegt dat er niet alleen een conflict kan zijn tussen werkgever en werknemer, maar ook onder werknemers. Hij stelt, dat hij zichzelf in zo’n situatie bevindt.

“Het is nu niet van belang wat er aan de hand is, maar het is wel nodig dat een ieder goed nadenkt voor hij of zij op de werkvloer komt. Er moeten heel wat zaken besproken worden op de werkvloer wat het gedrag betreft. Als ik, net een tiener het inzie, dan is er werkelijk een groot probleem.” 

TM 

error: Kopiëren mag niet!