Universiteitspersoneel van Anton de Kom Universiteit in beraad na afwijzing voorstel

Het bestuur van de Vakbond voor Wetenschappelijk Personeel bij de Universiteit (VWPU) heeft besloten tot een week van beraad. Deze actie, die vandaag, dinsdag 27 februari, ingaat volgt na onenigheid met het bestuur van de Anton de Kom Universiteit van Suriname over een financiële kwestie betreffende de afkoop van de AVR (Arbeidsvoorwaardenregeling) 2023.

Voorzitter ir. Aroenprekash Badal, namens het VWPU-bestuur, verklaarde dat er een voorstel is gedaan door het Universiteitsbestuur om de AVR van 2023 af te kopen voor een bedrag van SRD 5.000 per voltijds lid van het wetenschappelijk personeel. Dit voorstel werd echter verworpen door de Algemene Ledenvergadering (ALV) van de VWPU na beraadslaging. De afwijzing werd mede ingegeven door de inhoud van een brief van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC), welke ook bij de vakbond bekend was.

De docenten hebben een afkoop van SRD 225.000 gevraagd

Het bedrag is afgewezen door de Onderwijs-minister en het bestuur van de universiteit.

Als gevolg van dit besluit heeft de VWPU aangekondigd dat vanaf vandaag tot en met 4 maart een beraadperiode ingaat. Tijdens dit beraad worden geen onderwijsactiviteiten of aan onderwijs gerelateerde toetsingswerkzaamheden, waaronder afstuderen en tentamens, uitgevoerd aan de universiteit.

Deze stap heeft potentieel verreikende gevolgen voor zowel de studentengemeenschap als de academische kalender van de universiteit. Gesprekken tussen het VWPU-bestuur en het universiteitsbestuur zijn op dit moment gaande, met als doel een oplossing te vinden voor de huidige impasse.

Deze ontwikkeling toont de aanhoudende financiële en administratieve uitdagingen waarmee de Anton de Kom Universiteit van Suriname wordt geconfronteerd. Het VWPU benadrukt de noodzaak voor een faire benadering in de behandeling van zijn leden en streeft naar een constructieve dialoog om tot een voor beide partijen aanvaardbare oplossing te komen.

error: Kopiëren mag niet!