Strengere controle sluitingstijd winkels en supermarkten

Er zal binnenkort gestart worden met het uitvoeren van strengere controles op sluitingstijd van winkels en supermarkten. Volgens minister Reshma Kuldipsingh van Economische zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (kortweg EZ) maakt de strengere controle deel uit van een zwaar plan dat in samenwerking met het ministerie van Justitie en Politie zal worden uitgevoerd. Er zal streng opgetreden worden tegen winkeliers en supermarkthouders die na tien uur ‘s avonds hun deuren nog open houden.

Eerder, gedurende de Covid-periode en vorig jaar na de onregelmatigheden van 17 februari in de binnenstad, werden al strengere controles uitgevoerd op naleving van de sluitingstijd van winkels en supermarkten. De maatregel vorig jaar was bedoeld om de criminaliteit tegen te gaan. 

Bepaalde winkels en supermarkten zijn tot heel laat in de avond en soms zelfs tot in de vroege ochtend open. Ook criminelen houden zich op voor deze winkels. Zijn de winkels en supermarkten gesloten, dan kan de politie optreden tegen deze figuren. De politie krijgt vrijwel elke dag klachten van geluidsoverlast van mensen die in de directe omgeving wonen van de late sluiters.

Vorig jaar, toen de maatregel van strengere controle werd ingevoerd, hebben winkeliers en supermarkthouders goed meegewerkt. Over het tot laat open houden van hun deuren gaven ze toen aan, dat te doen om te kunnen overleven. De concurrentie is enorm groot. 

SS

error: Kopiëren mag niet!