Solozeiler Steven Callahan’s 76-dagen drijvend op de Atlantische Oceaan

Op 29 januari 1982 ondernam Steven Callahan, een Amerikaanse scheepsarchitect en ervaren zeeman, een solo-zeilreis van de Canarische Eilanden naar Antigua op zijn zelfontworpen 6 meter lange zeilboot.

Slechts een week in de reis, tijdens een storm, werd zijn boot ernstig beschadigd door een onbekend object, wat volgens Callahan een walvis was. Na het zinken van zijn boot, overleefde Callahan 76 dagen op een opblaasbaar reddingsvlot, drijvend over 3.000 kilometer van de Atlantische Oceaan, met minimale middelen en voedsel.

Zijn ongelooflijke verhaal van overleving is gedocumenteerd in het boek ‘Adrift: Seventy-six Days Lost at Sea’, wat een bestseller werd en zijn ervaringen en uitdagingen tijdens deze harde periode beschrijft.

error: Kopiëren mag niet!