Milde straf voor gemeenschap met 14-jarige

Curdley B. stond maandag terecht voor het hebben van gemeenschap met een minderjarig meisje. Het 14-jarig meisje is een vriendin van de zus van Curdley. Ze ontmoette hem thuis bij de zus van Curdley en stuurde nadien een vriendschapsverzoek via Facebook. Ze begonnen te communiceren met elkaar en maakten de afspraak om elkaar na een feest in het dorp te ontmoeten. Daar werd Curdley op heterdaad betrapt en kreeg een paar klappen van de oom van het meisje.

Curdley bekent het feit. Hij zegt slechts een keer seks met het meisje te hebben gehad. Het meisje heeft ook verklaard dat het maar één keer is gebeurd. Uit de medische verklaring blijkt, dat het meisje vaker seks heeft gehad. Zij gaf aan eerst door een oom te zijn verkracht en nadien een vriend te hebben gehad. Zij is al een jaar seksueel actief.

Het Openbaar Ministerie achtte het feit bewezen en eiste een straf van 24 maanden waarvan 18 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaren.

Kantonrechter Roy Elgin achtte het feit ook bewezen en sprak de verdachte ernstig toe. “Krasie no moes tekie joe. Ook al wilde het slachtoffer het ook, maar jij als volwassene had verstandiger moeten zijn.”

Hij legde de verdachte een straf op van 18 maanden waarvan 14 maanden voorwaardelijk. Met deze straf kon Curdley maandag meteen naar huis.

error: Kopiëren mag niet!