Haaland Schittert met Vijf Doelpunten in FA Cup Overwinning van Man City op Luton

Erling Haaland van Manchester City speelde een hoofdrol in de overweldigende 6-2 overwinning op Luton Town tijdens de vijfde ronde van de FA Cup. Met vijf doelpunten domineerde Haaland het veld, terwijl Kevin De Bruyne bijdroeg met drie assists. De wedstrijd, gehouden op Kenilworth Road, zag Haaland zijn treble binnen de eerste 40 minuten voltooien, waarna hij na de pauze nog twee keer scoorde.

Luton Town’s Jordan Clark wist de score tijdelijk terug te brengen tot 3-2, maar de hoop op een comeback werd snel de kop ingedrukt door Haaland’s doelpuntenreeks. Mateo Kovacic voegde nog een doelpunt toe aan City’s totaal, wat bijdraagt aan een indrukwekkend seizoen voor Haaland met nu 27 doelpunten in alle competities.

De overwinning onderstreept de sterke vorm van zowel Haaland als De Bruyne, met Haaland die zijn waardering uitspreekt voor De Bruyne’s bijdrage aan het spel. Manchester City’s coach Pep Guardiola prees ook de synergie tussen de twee spelers.

Deze overwinning komt op een cruciaal moment voor City, dat streeft naar het evenaren van de treble van Premier League, Champions League en FA Cup van vorig seizoen. Met deze prestatie blikken Haaland en De Bruyne vooruit op de aankomende Premier League-wedstrijd tegen Manchester United.

Andere FA Cup-uitslagen omvatten een verrassende 1-0 overwinning van kampioenschapsleider Leicester op Bournemouth, dankzij een doelpunt van Abdul Fatawu, en een 4-3 overwinning van Newcastle op Blackburn na strafschoppen, na een 1-1 gelijkspel in de reguliere speeltijd.

error: Kopiëren mag niet!