AH wijzigt naam verspakket ‘Surinaamse roti’ na kritiek in ‘roti’

Na klachten over de authenticiteit heeft de Nederlandse supermarktketen Albert Heijn (AH) besloten de naam van het verspakket ‘Surinaamse roti’ te wijzigen.

Als je naar de achterkant van het groentepakket kijkt, zie je onder meer de volgende ingrediënten: sperzieboon, prei, rode paprika, winterpeen, aardappel, zoete aardappel en gedroogde tomaat. Op Instagram regende het klachten over de ingrediëntenlijst, omdat het geen authentieke Surinaamse roti oplevert. Ook Tanni Sanichar, eigenaar van Nino’s Surinam Food en een liefhebber van roti, deelt deze mening via RTL Nieuws..

“In Surinaamse roti horen geen prei, paprika, zoete aardappel, gedroogde tomaat en sperzieboon”, aldus Sanichar. In een authentieke roti hoort in plaats van sperziebonen kousenband, een lange peul.

Albert Heijn heeft het verspakket inmiddels hernoemd van ‘Surinaamse roti’ naar gewoon ‘roti’. In een verklaring aan Editie NL erkent het bedrijf de kritiek op de naam.

 “Iedereen in Nederland kent roti als het gerecht uit Suriname. De naam op hun product blijft misleidend. Waarom noemen ze het niet gewoon ‘AH kerrie wrap’?”, vraagt Sanichar zich af.

Het is overigens niet de eerste keer dat de naam van een Surinaams product wordt gewijzigd. Zo werd in 2015 een recept van Albert Heijn voor Surinaamse pindasoep gewijzigd naar pindasoep met komkommer.

error: Kopiëren mag niet!