VS: Amateurdetective lost 40 jaar oude verdwijningszaak 3 mannen op met zelf geknutselde boot

Een Amerikaanse amateurdetective heeft een ruim 40 jaar oude verdwijningszaak opgelost. Hij vond drie mannen die in 1982 niet meer thuiskwamen na een bezoek aan een bar, en dat deed hij met een zelf geknutselde boot.

Vlak voor Kerstmis 1982 verdwenen William C. (30), David M. (24) en Michael N. (32) samen in een Chevrolet Camaro, nadat ze een bar bezochten in North Carolina. Er werd destijds een grote zoekactie opgezet, maar de drie mannen werden niet gevonden.

Tot dat een zekere Jason Souhrada, een amateurdetective, zich op de zaak stortte. Hij kwam tot de conclusie dat er nooit gezocht was in een plaatselijk stuwmeer, Jack’s Creek. De reden daarvoor is dat de politie niet met een gewone boot tot bij dat meer konden komen. Daarom werd het nooit onderzocht.

Souhrada besloot een sonarapparaat in elkaar te knutselen. Hij monteerde een kistje met een sonar op een kleine surfplank. Hij liet zijn geïmproviseerde sonarboot los op het water en zag al snel iets wat leek op “het dak van een auto.”

Een duikersploeg van de politie vond vervolgens het wrak van de auto. Van die auto bleef, buiten het chassis, niet veel meer over. Er werden ook menselijke resten gevonden.

error: Kopiëren mag niet!