Shinji Okazaki kondigt pensioen aan na indrukwekkende carrière

Shinji Okazaki, voormalig aanvaller van Leicester City en het Japanse nationale team, heeft aangekondigd dat hij aan het einde van dit seizoen met pensioen gaat. De 38-jarige Okazaki, bekend om zijn cruciale rol in het verrassende Premier League-kampioenschap van Leicester City in 2016, sluit een indrukwekkende voetbalcarrière af. Met 50 doelpunten in 119 optredens voor Japan staat hij als derde op de lijst van all-time topscorers van het nationale team. Okazaki, die momenteel speelt voor het Belgische Sint-Truiden, heeft in zijn carrière drie keer deelgenomen aan het WK en was een sleutelspeler in het Japanse team dat de Asian Cup in 2011 won. In een emotionele aankondiging op Instagram deelde hij dat het besluit om met pensioen te gaan kwam nadat hij voelde dat zijn lichaam zijn grenzen had bereikt.

error: Kopiëren mag niet!