Peter Anthony Morgan van reggaeband Morgan Heritage overleden (46)

Peter Anthony Morgan, zanger van de Grammy Award-winnende reggaeband Morgan Heritage, is zondag op 46-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn familie in een verklaring op social media. De doodsoorzaak is niet bekendgemaakt.

‘Uit oprechte liefde delen we dat onze geliefde echtgenoot, vader, zoon en broer en zanger van Morgan Heritage Peter Anthony Morgan vandaag, 25 februari 2024, is overleden’, is te lezen in de verklaring van zijn familie. Ze bedanken de mensen bij voorbaat voor alle liefde en steun, maar vragen ook om privacy.

Peter Anthony, ook bekend als ‘Peetah’, was een zoon van de beroemde Jamaicaanse reggaezanger Denroy Morgan. In 1994 richtte hij de formatie Morgan Heritage op. In 2016 wonnen ze met hun plaat Strictly Roots een Grammy Award voor het beste reggaealbum. Afgelopen jaar brachten ze ook nog een album uit, getiteld The Homeland.

Morgan Heritage is een graag geziene band in Nederland en Suriname.

error: Kopiëren mag niet!