OW-minister Nurmohamed gaat misinformatie via de rechter aanpakken

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) zegt dat hij personen die opzettelijk misinformatie verspreiden over hem en zijn ministerie voortaan voor het gerecht zal slepen. 

Afgelopen vrijdag zei hij op een persconferentie op zijn ministerie dat hij sinds zijn aantreden als minister vaak te maken heeft gehad met allerlei beschuldigingen aan zijn adres en zijn ministerie. De aantijgingen schaden zijn reputatie en het imago van het ministerie. Hij laat blijken er genoeg van te hebben en ten strijde te zullen trekken tegen misinformatie. 

Nurmohamed sprak over nep-journalisten die ondanks dat alle informatie over het ministerie publiekelijk toegankelijk en beschikbaar zijn, toch onjuiste informatie in de samenleving gooien. Dit gebeurt volgens hem opzettelijk. Deze nep-journalisten zouden in dienst zijn van personen die hem zwart willen maken. Deze nep-journalisten moeten volgens de OW-bewindsman ontmaskerd worden. 

De minister had het ook over pseudo deskundigen die menen leugens over projecten en werkzaamheden van Openbare Werken te mogen verspreiden in de samenleving. Dit moet afgestraft worden. Tegen deze mensen zal hard  worden opgetreden. Ze zullen voortaan voor het gerecht worden gesleept om zich te verantwoorden, aldus de OW-minister.  

SS

error: Kopiëren mag niet!