Kwestie Haïti belangrijk onderwerp op 46e Caricom Staatshoofden Conferentie 

Een van de belangrijke onderwerpen op de 46e Caricom Staatshoofden Conferentie in het Marriott Hotel in Georgetown was een uitvoerige en transparante discussie over de situatie op Haïti, in aanwezigheid van Ariel Henry, de huidige premier van Haïti. “Er zijn harde woorden gevallen met betrekking tot dingen die gedaan moeten worden van zijn kant uit. Die discussie zal verder voortgezet worden”, aldus Ramdin.

De veiligheidssituatie voor de bevolking van Haïti blijft een punt van zorg. Minister Ramdin hoopt dat aan het einde van de vergadering door gezamenlijke inspanning de weg vooruit wordt gevonden. De veiligheidsmissie in Haïti, onder leiding van Kenia, gaat gewoon door. Suriname zal ook participeren, maar details worden nog bekendgemaakt.

“Er is veel commitment, maar er is wel verwachting dat zowel de regering van Haïti als de bevolking en politieke partijen op een lijn zijn voor wat betreft op welke wijze dit gedaan moet worden. De bedoeling is dat uiteindelijk vrije, geheime en algemene verkiezingen  worden gehouden op Haïti. Dat zal blijken wanneer een tijdlijn is uitgezet voor dit traject.” 

error: Kopiëren mag niet!