Geslaagde sportdag Lily’s Peuterschool 

Tante Lily, zoals velen haar noemen, blikt tevreden terug op de sportdag van haar peuterschool. Ze deelt haar ervaring over hoe deze dag tot stand is gekomen met de redactie van Dagblad Suriname. 

“Ik wil niet nadoen hoe andere kinderopvang het doen, maar dit was een bijzonder moment, vooral voor de kinderen. Het was de eerste keer dat we zo’n activiteit hebben georganiseerd, samen met de ouders. Het zijn mijn kinderen en ik wil hen ook anders bezighouden, en dus niet alleen binnenshuis bezig te zijn met activiteiten.”

De oproep aan de ouders voor een vergadering was goed. Tante Lily gaf het programma aan, van het begin tot het einde. De ouders waren enthousiast om deel te nemen en gaven ook een vrijwillige bijdrage.

Op de dag zelf waren er mooie sierlijke ballonnen opgehangen en tafels met stoelen waren ook geregeld. De activiteiten waar de kinderen gebruik van konden maken waren een springkussen, trampoline, waterballonen en voetbal. Er was ook een DJ die voor luchtige kinderliedjes zorgde, waarop de kinderen mee zongen en dansten.

De ouders kregen hun taakverdeling, niet te vergeten in de keuken en in de bar. “Het was zo mooi te zien hoe de ouders samenwerkten en het geeft mij een grote lust om nog een keer zo’n sportdag te organiseren. Zo spontaan, geen woorden zijn genoeg ervoor”, aldus tante Lily.

Tegen de middag werd er ook samen opgeruimd. De stoelen en tafels aan de kant gezet en de hal geveegd. Wat tante Lily wil aangeven is, dat de huidige situatie heel stressend is, “maar we zijn mensen om ook te genieten”. “Met alle hulp in elke hoedanigheid, begrip en verdraagzaamheid zal dit ertoe leiden om sterker te worden en het doel te bereiken. Het wiel is allang uitgevonden, en wij moeten het mooie ervan maken”, aldus tante Lily,

Een ouder, M.S., zegt dat ze erg heeft genoten, vooral omdat ze haar kind zag springen en rennen. “Het geeft mij voldoening als ik zie dat mijn kind geniet. Het is een andere omgeving. Huilen hoort ook erbij, maar tante Lily vroeg om verdraagzaam te zijn.” 

Alle ouders waren tevreden met deze bijzondere dag. Hierbij bedankt tante Lily allereerst God “die ons een mooie zonnige dag heeft gegeven en aan alle ouders,vooral de kinderen”.

CS

error: Kopiëren mag niet!