Waldy Simson maakt papieren portret van ‘Paul’ in Miami

In Nederland, België en in Suriname heeft de veelzijdige kunstenaar Waldy Simson gewerkt aan het ontwerp van het portret van ‘Paul’. Het portret is deels gemaakt uit materiaal afkomstig uit de weekkrant The Miami Times van 11 tot en met 17 oktober 2023.

De kunstenaar heeft in het krantenpapier lichte kreukels aangebracht en dat gebruikt om de gezichtspartij van ‘Paul’ uit te beelden. De kledingpartij in het portret is afgewerkt met groene en blauwe tinten terwijl de typerende kettingpartij in het portret met behulp van rode en blauwe tinten waterverf is afgewerkt.

Het portret van ‘Paul’ is tegen een achtergrond van rood beschilderd papier gemaakt en heeft de afmetingen 25 x 20 centimeter.

Simson, die al enige tijd bezig met het treffen van voorbereidingen ter aanmaak van papieren portretten van Amerikaanse iconen, werkt nu aan de laatste voorbereidingen ter opname van het papieren portret van ‘Paul’ in een privécollectie in Nederland … !!!

“ … Geef kunst een waardevolle plaats in uw leven … !!! “ / Waldy Simson

error: Kopiëren mag niet!