Man probeert zijn echtgenote dood te schieten met vuistvuurwapen

Een vrouw deed maandag 19 februari op het politiebureau te Santo Boma aangifte van poging tot moord, poging tot zware mishandeling en mishandeling tegen haar echtgenoot P.N. 

Volgens de vrouw heeft zij twee kinderen met haar echtgenoot, echter zijn zij al meer dan een jaar niet meer samen, omdat zij door hem werd mishandeld.

Haar man ging 19 februari naar de ouderlijke woning waar de vrouw met haar twee kinderen, vader en broer verblijft, om zoals gewoonlijk spullen voor de kinderen te brengen. Zij was in de keuken toen zij haar man plotseling voor haar zag gewapend met een vuistvuurwapen. Hij pakte haar stevig vast bij een arm en richtte het wapen op haar. De vader en broer, die dit zagen, probeerden hem op andere gedachten te brengen, maar P.N. was niet voor rede vatbaar. 

Hij zei een ieder te zullen doodschieten die dichter bij hem zou komen en schoot een waarschuwingsschot in het plafond. Vervolgens richtte hij het wapen weer op de vrouw, en vervolgens op de broer die hem probeerde te benaderen om hem eventueel het wapen afhandig te maken.

P.N. drukte op de trekker, maar het wapen ging niet af. Toen de broer dit merkte, raakten hij en P.N. in een worsteling en lukte het hem om het wapen afhandig te maken.

De volgende dag werd de verdachte door de politie van Santo Boma aangehouden en na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Het vuistvuurwapen werd met 8 patronen en een lege huls en ook een halve fles Malathion in beslag genomen, aldus de politie Regio Midden in een zaterdag 24 februari uitgebracht persbericht.

error: Kopiëren mag niet!