Groot-Brittannië’s grootste Bollywood-ster Alia Bhatt neemt het op tegen Hollywood

Op 30-jarige leeftijd is ze een megaster in Bollywood geworden. Voor bepaalde mensen is ze een van de populairste namen die er is. Als je niet van Indiase films houdt, heb je geen echte reden gehad om haar te kennen.

Vorig jaar maakte Bhatt haar Hollywooddebuut. Plotseling werd ze voorgesteld aan een wereldwijd publiek. Nu steunt ze een nieuwe dramaserie over wildlife crime. “Mensen hebben de macht om een ​​verschil te maken, of het nu in deze branche is of in een andere”, zegt ze tegen BBC News.

Bhatt werd geboren in een Bollywood-familie, als dochter van een filmmaker en een actrice als moeder. Haar moeder, Soni Razdan, werd geboren in Birmingham, Engeland, en Bhatt omschrijft zichzelf als Brits. In een interview met Wired vorig jaar beantwoordde ze de meest gegooglede vragen over haar, waaronder: “Is ze Brits?” Bhatt antwoordde met een volmondig ja.

Bhatt kreeg haar eerste hoofdrol op 18-jarige leeftijd en speelde sindsdien in tientallen Hindi-films.

Ze woont nu in Mumbai met haar echtgenoot, acteur, Ranbir Kapoor, en hun eenjarige dochter, Raha. Het paar is een van de machtsparen van Bollywood. Het is een industrie die altijd geregeerd is door familiedynastieën.

Bhatt speelde in 2023 in de romantische komedie Rocky Aur Rani Kii Prem Kahaani, een groot succes aan de kassa:

Weken later verscheen ze samen met Wonder Woman-actrice Gal Gadot en 50 Shades-acteur Jamie Dornan in Netflix’s Heart of Stone, die gemengde recensies kreeg. Maar het bracht Bhatt in richtingen die andere Bollywoodsterren nooit zijn gegaan – Shah Rukh Khan, ook wel bekend als de “King of Bollywood”, heeft zich bijvoorbeeld nooit in Hollywood gewaagd, ondanks dat hij fans over de hele wereld heeft.

error: Kopiëren mag niet!