De Al-Aqsa-moskee is een heilige plaats voor moslims, niet voor joden, maar toch weerhouden de Israëliërs voortdurend Palestijnse aanbidders ervan de moskee binnen te gaan.

Voor degenen die Palestina-Israël al een tijdje volgen, weet je wat Israël elke Ramadan met Palestijnse aanbidders doet.

Volgende maand is de Ramadan en wanneer deze tijd van het jaar zich voordoet, doet Israël het volgende:

  • Voorkomt dat aanbidders Al-Aqsa binnengaan.
  • Aanvallen van gelovigen binnen of buiten de moskee.
  • Stuurt Israëlische troepen om te voorkomen dat Palestijnen de moskee binnengaan.

Dit gebeurt meestal ’s nachts, omdat moslims tijdens de Ramadan een extra nachtelijk gebed verrichten.

Ze hebben dit jaar na jaar gedaan, en het heeft altijd tot gevolg dat veel mensen gewond raken en in sommige gevallen overlijden.

Nu, vlak voor de ramadan, wil Israël aanbidders verbieden uit de Al-Aqsa-moskee.

Dit is geen toeval, want het gebeurt elk jaar, maar gezien de omvang van de Israëlische agressie in Gaza (die zich sterk begint uit te breiden richting Libanon), zou het mij niet verbazen als het geweld dat Israël toebrengt aan Palestijnse aanbidders deze Ramadan ernstig toeneemt.

En als mensen als Javier Milei de Israëli’s ophitsen over een ‘Derde Tempel’, is dat niet bepaald bevorderlijk voor de situatie.

Het is belangrijk dat mensen de acties van Israël tijdens de Ramadan dit jaar in de gaten houden, en meer bepaald hun beslissingen met betrekking tot Al-Aqsa.

Als Israël zijn grenzen nog meer overschrijdt dan ze al doen, zou Al-Aqsa de trigger kunnen zijn die een ernstige escalatie van de spanningen in het Midden-Oosten veroorzaakt.

error: Kopiëren mag niet!