Colombia versoepelt cannabisregels: Verdubbeling van de Bewaartermijn

De Colombiaanse regering heeft op 22 februari 2024 een significante wijziging in de cannabisregelgeving doorgevoerd door de bewaartermijn voor psychoactieve cannabis, bestemd voor onderzoek, export en productie van derivaten, te verlengen van 24 naar 48 maanden na de oogst. Deze regelgeving, opgenomen in Resolutie 224 van 16 februari 2024, verplicht de vernietiging van ongebruikte cannabis na deze periode. Deze aanpassing wordt door de industrie positief ontvangen, aangezien het de druk vermindert om waardevolle voorraad voortijdig te vernietigen, een maatregel die voorheen uniek was voor de cannabissector.

Dit besluit is een reactie op de roep om versoepeling van de regels vanuit de sector en wordt gezien als een stap van de regering om de groei van de cannabisindustrie te stimuleren en tegelijkertijd de regelgeving in lijn te brengen met andere industrieën. Er blijven echter uitdagingen, zoals de vereiste aanpassing van Decreet 811 uit 2021 om het voorschrijven van droogbloemen aan Colombiaanse patiënten te vergemakkelijken; een proces dat vertraagd wordt door weerstand binnen het ministerie van Volksgezondheid.

Deze update weerspiegelt Colombia’s aanpassing aan wereldwijde trends en de ambitie om een leidende speler te worden in de internationale cannabisindustrie. Het illustreert de inzet van het land voor economische diversificatie door gebruik te maken van zijn natuurlijke hulpbronnen en de herkenning van het belang van het aanpassen van regelgeving om te voldoen aan de behoeften van de industrie en wereldwijde normen.

error: Kopiëren mag niet!