Blokkering van Crypto-Uitwisselingen in Nigeria om de Naira te Versterken

Nigeria heeft aangekondigd de toegang tot grote crypto-uitwisselingen zoals Binance, Coinbase en Kraken te beperken als onderdeel van een strategie om de nationale valuta, de naira, te versterken. De regering legt de schuld voor naira-speculatie en witwaspraktijken bij deze uitwisselingen. Ondanks pogingen om toegang te blokkeren, vinden veel Nigerianen manieren om deze platforms te blijven gebruiken. Binance heeft beloofd samen te werken met Nigeriaanse autoriteiten om regelnaleving te waarborgen. Deze stap volgt te midden van een periode waarin de naira een historisch dieptepunt bereikte tegenover de dollar, wat al eerder leidde tot toegenomen interesse in alternatieve waarden zoals Bitcoin en stablecoins. Nigeria heeft ook de digitale valuta eNaira geïntroduceerd, hoewel die nog niet breed is geadopteerd, wat de uitdagingen van digitale valutabeheer benadrukt. De blokkade en de focus op de eNaira roepen belangrijke vragen op over de balans tussen financiële stabiliteit, privacy en de mogelijkheid van misbruik door centrale autoriteiten.

error: Kopiëren mag niet!