Woning in de as gelegd – Drie minderjarige kinderen kunnen woning op tijd verlaten

De Nieuwe Grond- De politie te De Neuwe Grond kreeg zondagochtend 18 februari omstreeks half tien de melding van een woningbrand aan de Hare Ramaweg en dat de brandweer al was ingeschakeld.

Het betrof een hoogbouwwoning die in lichterlaaie stond. Ten tijde van de brand bleek niemand thuis te zijn. Na enige tijd arriveerde een koppel, dat verklaarde dat zij op het adres wonen met hun drie minderjarige kinderen (11, 09 en 6 jaar). Met achterlating  van de minderjarige kinderen waren de man en vrouw omstreeks 07.00 uur van huis zijn vertrokken en keerden terug om hun woning in brand te zien. 

De minderjarige kinderen werden ondervraagd en zij verklaarden afzonderlijk, dat zij plotseling vuur aan een van de wanden van de slaapkamers op de bovenverdieping zagen.

Het huis stond snel in brand en de kinderen renden naar buiten voor bescherming.

De woning is volledig afgebrand en naar verluidt was het niet tegen brand verzekerd. Twee woningen van de buren (naast en achter) de woning hebben schroeischade opgelopen. 

De Forensische Opsporing van het Korps Politie Suriname was ingeschakeld voor een sporenonderzoek. De EBS was ook ter plaatse.

Het onderzoek duurt voort.

error: Kopiëren mag niet!