De plafondkrokodil van een Italiaanse kerk

In de Santuario Della Beata Vergine Maria Delle Grazie kerk in Curtatone, Lombardije, Italië, hangt een 500 jaar oude opgezette krokodil aan het plafond. Deze unieke bezienswaardigheid wordt geassocieerd met religieuze symboliek, waarbij dergelijke reptielachtige wezens traditioneel in het christendom werden gezien als vertegenwoordigers van het kwaad, en de aanwezigheid ervan zou de overwinning van het goede over het kwaad symboliseren. 

Er circuleren verschillende legendes over de herkomst van de krokodil waarbij één verhaal spreekt over een ontsnapping uit een exotische dierentuin en een andere over een gevecht tussen twee broers en de krokodil, maar de exacte oorsprong blijft onduidelijk. 

Het verhaal belicht niet alleen het curieuze fenomeen, maar ook de vaardigheden in taxidermie van de monniken die verantwoordelijk waren haar in stand te houden. 

Dit is niet de enige kerk in Italië die een dergelijke attractie heeft; vergelijkbare opgezette krokodillen zijn ook te zien in de kerken van Santa Maria delle Vergini in Macerata, en het Santuario della Madonna delle Lacrime in Ponte Nossa.

error: Kopiëren mag niet!