Beyoncé onthult haar strijd tegen psoriasis terwijl ze nadenkt over haar ‘haarreis’

Beyoncé vertelt over haar worsteling met psoriasis terwijl ze nadenkt over haar haarreis. De relatie die we hebben met ons haar is een zeer persoonlijke reis”, vertelde ze aan het tijdschrift US Weekly, terwijl ze haar nieuwe haarverzorgingslijn, Cécred, promootte. 

“Van het doorbrengen van mijn jeugd in de salon van mijn moeder tot het aanbrengen van olie op mijn hoofdhuid door mijn vader om mijn psoriasis te behandelen – deze momenten zijn heilig voor mij geweest.”

“Hoofdpsoriasis zorgt ervoor dat het lichaam overproductie van nieuwe huidcellen veroorzaakt, waardoor het immuunsysteem gezonde cellen aanvalt.  Als gevolg hiervan kunnen dikke, schilferige en droge plekken op de huid ontstaan. De gesprekken en debatten in de salons en kapperszaken creëren een gemeenschapsgevoel voor de mensen die het beschouwen als een toevluchtsoord uit hun dagelijkse leven”, vervolgde ze.

“Voor hen is het een plek om zich mooi te voelen en te luchten, te lachen, geheimen te delen en wijsheid door te geven. Het is de meest consistente gemeenschapsbijeenkomst die we hebben. Het is zo belangrijk dat het een toevluchtsoord is.”

Beyoncé legde uit dat haar eerdere ervaringen de naam van haar merk inspireerden. Dus nam ik het einde van mijn naam, Cé, en maakte er het begin van het woord heilig van om Cécred te creëren”, zei ze.

“Van de salon van mijn moeder, de dagelijkse rituelen met mijn vader en jarenlange ervaring in het ontwikkelen van een haarverzorgingslijn, de reis was precies dat: Cécred.” Elders in het interview dacht Beyoncé na over haar beslissing om haar haar in 2013 in een pixiesnit te knippen. Ik hou ervan hoe we een bepaald kapsel associëren met momenten in ons leven, zoals dat moment met kort haar”, zei ze. “Ik herinner me de dag dat ik besloot om gewoon al mijn haar af te knippen. Ik had niet een bepaalde stijl in gedachten. Het was geen esthetische keuze, maar het was een hele grote emotionele transformatie en metamorfose waar ik doorheen ging.”

Beyoncé maakte haar haartransformatie bijna een jaar nadat ze het eerste kind van haar en echtgenoot Jay-Z, Blue Ivy Carter, 12 jaar oud, had verwelkomd.

“Een groot deel van mijn identiteit als artieste is verbonden met golvend haar. Door mijn haar af te knippen, kwam ik in opstand tegen de vrouw die de maatschappij denkt dat ik zou moeten zijn”, zei ze. “Ik was een nieuwe moeder, en iets aan de bevrijding van het moeder worden zorgde ervoor dat ik dat allemaal wilde loslaten. Het was een fysieke representatie van mij die de verwachtingen die aan mij werden gesteld, liet varen. Ik wilde het gewoon weg hebben.”

Beyoncé merkte op dat haar keuze ‘zeer opzettelijk’ was en dat ze ‘nadien supermoedig werd’, door te zeggen: ‘Het was de eerste stap naar veel meer gedurfde beslissingen die ik in mijn leven en carrière heb genomen en die hebben geleid tot wie ik nu ben.’

Het openhartige interview van Beyoncé kwam dagen nadat ze tijdens de Super Bowl van 2024 had aangekondigd dat ze een countryalbum zou uitbrengen. Ze plaagde nieuwe muziek tijdens een commercial met Verizon, waar ze de uitdaging van acteur Tony Hale accepteerde om het internet te doorbreken. De video eindigde met de artiest die zei: “Oké, ze zijn klaar, laat de nieuwe muziek vallen.”

Na de commercial onthulde ze dat Act II op 29 maart uitkomt. Samen met de albumaankondiging bracht Beyoncé twee nummers uit: “Texas Hold ‘Em” en “16 Carriages.

error: Kopiëren mag niet!