VS: Uitvaartondernemer bewaart 1,5 jaar lang lijk en as van 30 overledenen in zijn huis

Een lugubere vondst in de Amerikaanse stad Denver. In het huis van een begrafenisondernemer werd de as van zeker dertig doden gevonden. En in een lijkwagen bleek ook nog het lichaam van een vrouw te liggen.

Nabestaanden voelen zich belazerd. De zaak kwam aan het licht toen de 33-jarige begrafenisondernemer Miles Harford zijn huis uit werd gezet. De eigenaar vond bij het leeghalen van de woning de as in de kruipruimte. “Het ging om zeker dertig zwarte plastic urnen ter grootte van een schoenendoos”, zegt de politie.

Ook in een verhuiswagen en een lijkwagen werden urnen gevonden. In diezelfde lijkwagen lag ook het lichaam van een 63-jarige vrouw. Zij zou er al hebben gelegen sinds haar dood in augustus 2022.

Door financiële problemen zou Harford er niet in geslaagd zijn haar te cremeren. Nabestaanden hadden van Harford na haar overlijden een urn gekregen. Vermoedelijk zat daar de as van iemand anders in.

error: Kopiëren mag niet!