Renovatie staatsgebouwen in uitvoering

Het ministerie van Openbare Werken (OW), met name het directoraat Bouw en Stedebouwkundige Werken (BSW) is bezig met de uitvoering van renovatiewerkzaamheden aan staatsgebouwen. OW-minister Riad Nurmohamed spreekt van 45 gebouwen die landelijk worden aangepakt.

“We hebben 45 gebouwen die herstellende zijn, waarvan 10 monumentale panden. Een aantal is opgeleverd maar de meeste lopen nog”, aldus de OW-minister. Hij noemt hierbij de Congreshal en het Staatsraad gebouw die intussen zijn gerenoveerd en opgeleverd. 

“Dit is uniek. Het is nog nooit voorgekomen. Men deed letterlijk en figuurlijk niets aan staatsgebouwen. Wat ik wil zeggen, is dat het met de begroting wel kan en dat is bewezen”.

De bewindsman meldt hierbij dat de renovaties niet geheel gedekt worden uit de begroting van OW. Alle ministeries hebben in hun begroting een deel van het budget voor herstel van hun kantoren of dependance. De ministeries sturen dan hun verzoeken naar het ministerie van OW om het verder voor te bereiden en uit te voeren. 

Voor wat betreft de leegstaande panden van de overheid, deze worden afgestoten. “De overheid heeft veel leegstaande verwaarloosde panden. Maar wat niet nodig is gaan we niet meer herstellen”. Het is de bedoeling de panden te verkopen.

error: Kopiëren mag niet!