President Santokhi in gebed met lokale en buitenlandse geestelijken

President Chandrikapersad Santokhi is maandag 19 februari in gebed gegaan met diverse hindoe geestelijken uit Suriname en het buitenland die op beleefdheidsbezoek bij de president waren. President Santokhi vond het een eer dat een groot gezelschap van geestelijken uit Suriname, India, Nederland en de VS bij hem aanwezig waren om te bidden. 

Ramon Jawalapersad, voorzitter van de Stichting Hindoestaanse Immigratie (SHI), zegt dat voorafgaand aan het bezoek van 11-18 februari de Maha Rudra Yagya voor de tweede keer is gehouden in Suriname. De yagya stond in het teken van gebed voor de wereldvrede en behoud van de natuur. Zo’n 17-19 pandits hebben tijdens dit evenement deelgenomen aan de mantras die bijna twee miljoen keren zijn geciteerd. 

President Santokhi, die op de eerste dag heeft deelgenomen aan een speciale dienst, zegt dat het belangrijk is voor de samenleving om in deze fase de yagya te hebben.

“We hebben een zware periode achter de rug gehad. Het is nu tijd om terug te geven. We zijn nauwelijks begonnen met gebed en de koers begint al te dalen”, sprak het staatshoofd.

error: Kopiëren mag niet!