Details Over “Operatie Bracelet” Onderzoek Onthuld

De Venezolaanse procureur-generaal Tareck William Saab heeft nieuwe informatie vrijgegeven over een poging tot omverwerping van de regering van president Nicolas Maduro, bekend als “Operatie Bracelet”. De operatie had als doel het overnemen van militaire installaties en het initiëren van een reeks gebeurtenissen die zouden leiden tot een poging tegen president Maduro.

Specifiek wordt oppositieactivist Rocio San Miguel genoemd, verbonden aan de NGO Citizen Control, die betrokken zou zijn bij het delen van gevoelige informatie over de militaire capaciteiten van Venezuela met een Europese ambassadeur. San Miguel wordt ervan beschuldigd steun te hebben gezocht bij leden van de Nationale Bolivariaanse Strijdkrachten (FANB) voor illegale activiteiten.

Procureur-generaal Saab stelde vraagtekens bij de intenties van San Miguel, gezien het bewijsmateriaal van lijsten en profielen van militair personeel dat bij haar in beslag werd genomen. Ook onthulde hij dat San Miguel geld had ontvangen van een transnationaal oliebedrijf, wat twijfels wekt over haar rol als mensenrechtenactivist.

Saab bekritiseerde daarnaast de aantijgingen van “gedwongen verdwijning” van San Miguel en verdedigde het optreden van de Venezolaanse staat in deze zaak. Dit onderzoek brengt de gespannen politieke situatie in Venezuela en de delicate balans tussen nationale veiligheid en individuele vrijheden onder de aandacht.

error: Kopiëren mag niet!