Amerikaanse Rijstexport naar Haïti Bevat Gevaarlijk Arseengehalte

Een studie van de Universiteit van Michigan onthult dat de Amerikaanse rijstexport naar Haïti, een grote voedselbron voor het land, ongezond hoge niveaus van arseen en cadmium bevat. Deze zware metalen kunnen het risico op kanker en hart- en vaatziekten verhogen. Haïti, dat bijna 90% van zijn rijst importeert, bijna uitsluitend uit de VS, staat hierdoor voor een significante gezondheidsuitdaging. De voormalige Amerikaanse president Bill Clinton heeft de verhoging van subsidies voor Amerikaanse rijst naar Haïti, die lokale productiecapaciteit aantastte, later als een fout beschreven. Het rapport roept op tot ethisch onderzoek naar Amerikaanse rijstexporteurs en maatregelen ter versterking van de Haïtiaanse landbouwsector.

error: Kopiëren mag niet!