Vriendin van militair tracht te vluchten bij roadblock en rijdt tegen politieauto

Medewerkers van de gemengde eenheid Wanica van het Korps Politie Suriname waren zaterdagochtend rond twee uur bezig met een roadblock op de kruising van de Nieuw Weergevondenweg en de Magentakanaalweg, toen de 33-jarige bestuurder Giovanni vergezeld van zijn 32-jarige vriendin Safira een stopteken van de politie kregen.

De bestuurder Giovanni, die verklaarde militair te zijn, had in zijn bezit een vuistvuurwapen van het merk Taurus 9 mm, maar hij kon zich niet legitimeren en ging daarbij tekeer tegen de dienstdoende agenten. Op een onbewaakt moment nam Safira plaats achter het stuur en probeerde met de auto te vluchten. Ze reed echter tegen een politieauto aan. 

Beide verdachten werden aangehouden en overgebracht naar het bureau Santodorp.

Bij de aanhouding bleek dat Safira onder invloed was van alcohol en niet in het bezit was van een geldig Surinaams rijbewijs.

De Militaire Politie werd ingeschakeld die het vuistvuurwapen in belang van het onderzoek in beslag nam. De politieauto heeft schuurschade aan de achterbumper opgelopen.

Na overleg met een lid van het Openbare Ministerie werd de verdachte Safira heengezonden, aldus bericht de politie Regio Midden.

error: Kopiëren mag niet!