Venezuela herdenkt de overeenkomsten van Genève over grensgeschillen

Op de verjaardag van de Overeenkomst van Genève van 1966, herbevestigde Venezuela zijn engagement voor vrede, dialoog, diplomatie, gerechtigheid en soevereiniteit in het licht van het grensgeschil met Guyana. De Venezolaanse vice-president Delcy Rodriguez benadrukte dat deze overeenkomst het belangrijkste internationale juridische instrument zou moeten zijn om het geschil vreedzaam op te lossen, en uitte kritiek op Guyana en Exxon Mobile voor hun acties in het betwiste gebied. Venezuela beschuldigt Guyana van provocatie en het onrechtmatig uitnodigen van derden in het geschil. De overeenkomst, origineel ondertekend door Venezuela en het Verenigd Koninkrijk namens toen gekoloniseerd Brits Guyana, streeft naar een dialoog tussen gelijken en het zoeken naar oplossingen gebaseerd op wederzijds respect en internationaal recht. Venezuela vernieuwt zijn bereidheid om eraan te werken de schadelijke erfenissen van kolonialisme achter zich te laten.

error: Kopiëren mag niet!