Protesten tegen verkiezingsfraude in Pakistan

In Pakistan hebben duizenden mensen deelgenomen aan vreedzame protesten tegen vermeende verkiezingsfraude. Deze protesten werden georganiseerd door de politieke partij Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI), geleid door de voormalige minister-president Imran Khan. Khan en zijn partij beschuldigen de verkiezingen van 8 februari van massale fraude en eisen aandacht voor de stemmen van de bevolking van Islamabad. Khan werd gearresteerd tijdens een demonstratie in Lahore, wat leidde tot eisen voor zijn onmiddellijke vrijlating. De PTI beweert dat het Pakistaanse leger bij verschillende gelegenheden heeft geprobeerd de ambities van hun partij te onderdrukken. Ondanks het winnen van 90 van de 266 zetels in het parlement bij de laatste verkiezingen, bereikte de PTI niet de meerderheid die nodig is om een regering te vormen. In reactie hierop vormde de Moslim Liga van Pakistan (PML-N) samen met andere partijen een coalitie, waardoor ze een meerderheid van 152 zetels verkregen. De PTI beweert bewijs te hebben van fraude door de PML-N in sommige regio’s tijdens de recente verkiezingen.

error: Kopiëren mag niet!