De Braziliaanse landbouwexport is in januari met 14,8% gestegen

In januari zag Brazilië een aanzienlijke groei van 14,8% in zijn landbouwexport vergeleken met dezelfde maand het jaar ervoor, waardoor de export steeg naar een record van 11,72 miljard dollar. Deze toename is voornamelijk te danken aan een hogere export van granen en suiker, met soja-uitvoer die 2,5 miljard dollar bereikte en een hoeveelheid van 2,85 miljoen ton, wat 240% meer is dan in januari van het voorgaande jaar. China, als de grootste koper van Braziliaanse soja sinds 2009, speelt een cruciale rol in deze groei, wat de sterke positie van Brazilië op de wereldmarkt voor voedselvoorziening benadrukt. Bovendien weerspiegelt deze stijging Brazilië’s agrarische expertise en innovatie, met een nadruk op duurzaamheid om aan de wereldwijde voedselvraag te voldoen. Deze export draagt niet alleen bij aan de Braziliaanse economie door het stimuleren van de landbouwsector, het creëren van banen en het versterken van handelsrelaties, maar speelt ook een vitale rol in het voeden van minstens 800 miljoen mensen wereldwijd.

error: Kopiëren mag niet!