Uitstel rechtszaak Pakittow en Ramharak in afwachting van pleidooi verdediging

De rechtszaak tegen Stephano ‘Pakittow’ Biervliet en Ashwin Ramharak in Paramaribo is uitgesteld wegens een verzoek om meer voorbereidingstijd van advocaat Irvin Kanhai. Op 2 februari werd tegen Pakittow 400 dagen cel, waarvan 391 dagen voorwaardelijk, geëist en tegen Ramharak 180 dagen cel waarvan 156 dagen voorwaardelijk, beide met een proeftijd van drie jaar. 

De verdediging zou haar pleidooi vrijdag houden, maar het is nu verschoven naar 15 maart. Bij aanvaarding van deze eisen hoeven de verdachten niet terug naar de gevangenis, maar krijgen ze wel een strafblad, iets wat Pakittow, die zichzelf als onschuldig beschouwt, betreurt. 

Pakittow wordt gelinkt aan vernielingen en onlusten op 17 februari van het voorgaande jaar.

error: Kopiëren mag niet!