Twee neven (19 en 23) opgepakt verdacht van inbraak in M.G.J. Poolschool

De afdeling Recherche van Regio Paramaribo heeft twee neven, C.S. (23) en L.T. (19), voor een inbraak die zij dinsdag 13 februari in de M.G.J. Poolschool hebben gepleegd, in verzekering gesteld.

Op die dag ontdekten de wachters dat er in de kantoorruimte van de school was ingebroken en troffen op de vloer 3 laptops, 2 tablets, 2 geldtrommels, de camerabox en een geldbedrag aan die vermoedelijk klaar waren gezet om mee te nemen. 

Nadat de politie van bureau Flora was ingeschakeld, trof zij in een bosschage een onbeheerde bromfiets aan die in beslag werd genomen.

Na enkele uren meldde C.S. zich op het bureau met een smoes dat hij dronken was en zijn bromfiets in de omgeving van de Poolschool had achtergelaten. Daar hij een oude bekende van de politie is en ongeloofwaardig overkwam, werd hij meteen aangehouden. 

De zaak werd aan Recherche Paramaribo overgedragen die C.S. aan de tand voelde. In eerste instantie verklaarde hij de bromfiets aan zijn neef te hebben geleend. Hierna kwam hij terug op zijn verklaring en bekende de inbraak met L.T. en nog 2 anderen te hebben gepleegd.

Aan de aanhouding van de twee comparanten wordt er gewerkt. De politie van de afdeling Recherche is belast met het onderzoek.

error: Kopiëren mag niet!