Ruzie tussen twee broers leidt tot inbeslagname vuurwapens

De politie van bureau Flora heeft maandag 12 februari na een ruzie tussen twee broers, waarbij bedreigende uitlatingen zijn gedaan, twee vuistvuurwapens en twee jachtgeweren in beslag genomen.

De 45 jarige R.G.,die onder behandeling van het Psychiatrisch Centrum Suriname is, krijgt volgens zijn broer O.G. al geruime tijd agressieve buien na gebruik van medicatie. Ook is hij bang dat hij zichzelf of iemand in het huis kan verwonden, daar hij in het bezit is van enkele vuurwapens.

R.G. verklaarde tegenover de politie dat hij in het bezit is van een vuistvuurwapen en een jachtgeweer. Verder dat hij over papieren van de wapens beschikt en die in een kluis bewaart. Bij een onderzoek in zijn kamer trof de politie een vuistvuurwapen van het merk Astra met 2 patroonhouders inhoudende 26 scherpe 9mm patronen in zijn kamer op een bureau aan, terwijl een dubbelloops jachtgeweer van het merk Barreta met 5 hagelpatronen op een bankstel werd aangetroffen. Van deze twee vuurwapens toonde de man een geldige vergunning.

De politie stuitte daarna ook op een revolver met 37 patronen op zijn nachtkastje en een rifle geweer kaliber 22 met 37 patronen van 6mm. Van de revolver en de rifle kon Raoef geen geldige papieren tonen.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie werden de twee legale wapens in bewaring genomen, terwijl de illegale wapens in beslag zijn genomen.

Na verhoor werd R.G. heengezonden.

error: Kopiëren mag niet!