Rusland: Oppositieleider Aleksej Navalny (47) in gevangenis overleden

Aleksej Navalny, een van de meest vooraanstaande Russische oppositieleiders, is in de gevangenis overleden, zegt persbureau Reuters op basis van de Russische gevangenisautoriteit. Navalny was 47 jaar.

Volgens de gevangenis werd Navalny op 16 februari onwel na een wandeling. Hij zou vrijwel direct het bewustzijn hebben verloren.

Volgens de gevangenis werd er meteen medische hulp verleend maar mocht dat niet meer baten. Het Kremlin zei vrijdag nog geen informatie te hebben over de doodsoorzaak van Navalny. Het gevangeniswezen is bezig met een onderzoek, zei een Kremlinwoordvoerder.

Navalny verscheen in januari nog in een video. Op 25 december maakte zijn team bekend dat hij in een strafkamp ten noorden van de poolcirkel zit, nadat ze hem weken kwijt waren.

error: Kopiëren mag niet!