India: Uiterst zeldzame ’gouden’ tijger gespot

In India heeft een fotograaf een uiterst zeldzame gouden tijger kunnen fotograferen. De 25-jarige fotograaf en safarigids Gaurav Ramnarayanan was op de avond van 24 januari met enkele toeristen op tocht in het Kaziranga National Park in India.

Het park, met een oppervlakte van iets meer dan 1000 vierkante kilometer, heeft een grote tijgerpopulatie. Maar toch wordt er zelden zo’n grote katachtige gespot.

“Toen ik hem in eerste instantie zag, zag hij er echt wit uit en leek hij niet op een normale (Bengaalse) tijger”, zegt Ramnarayanan aan CNN. “Ik heb genoeg tijgers gezien om me op het eerste gezicht te realiseren dat deze niet normaal was.”

Het ging om een uiterst zeldzame ’gouden’ tijger. Wereldwijd zijn er een dertigtal exemplaren bekend in gevangenschap. Er wordt gedacht dat er in het Kaziranga National Park vier gouden tijgers leven, de enigen in het wild.

error: Kopiëren mag niet!