Verdachte (21), betrokken bij vechtpartij, in bar te Nieuw Nickerie, verzet zich bij aanhouding

Aangehouden jongen ook verdacht van beroving met geweld van doofstomme jongeman

De politie van Nieuw Nickerie heeft maandagochtend 1 januari de verdachte C.R. (21) bij een vechtpartij in een bar in het politieressort aangehouden. Na de melding van de vechtpartij gingen agenten naar de locatie voor onderzoek. 

Daar aangekomen werd een groep vechtende jongens aangetroffen waaronder C.R. die zich tijdens zijn aanhouding hevig heeft verzet tegen de agenten. Naderhand werd C.R. positief door de politie herkend als de verdachte die op vrijdag 29 december een doofstomme jongeman langs de Fredericiweg met geweld van een geldbedrag en zijn bromfiets had beroofd.

Een broer van de benadeelde deed daarvan aangifte. Naar zeggen van de aangever had zijn doofstomme broer in de ochtend van 29 december een bar in Nieuw Nickerie bezocht. Onderweg naar huis, reed de benadeelde naar een pompstation aan de Waterloostraat om zijn bromfiets bij te tanken, waarna hij zijn weg vervolgde. 

Op een bepaald moment viel de motor van zijn bromfiets voor een inrit langs de Fredericiweg uit. Terwijl de doofstomme jongeman probeerde om de motor opnieuw op gang te brengen, werd hij opzettelijk aangereden door twee mannen op een bromfiets. Hierdoor viel de doofstomme jongeman op de grond, waarna hij werd beroofd van een geldbedrag in SRD en zijn bromfiets. 

Bij een ingesteld onderzoek van de politie kwamen de twee verdachten via camerabeelden in beeld en is C.R. op 1 januari door de politie in de kraag gevat. Aan de aanhouding van zijn kompaan wordt gewerkt. De bromfiets is teruggevonden en door de politie in beslag genomen.
.
Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte C.R. hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!