“Kinderen behoren ’s avonds in bed te liggen en niet op straat te zijn”

Een bezorgde moeder, K.M., vertelt aan Dagblad Suriname dat ze recentelijk heeft opgemerkt, dat kinderen tot laat op straat spelen. “Om negen uur ’s avonds zie ik kinderen nog rennen of fietsen. Ik vraag me af in hoeverre ouders zich realiseren, dat we in een gevaarlijke tijd leven. Kinderen behoren ’s avonds in bed te liggen en niet op straat te zijn. Er lijkt vaak ook weinig toezicht te zijn, wat heel gevaarlijk kan zijn.”

De bezorgde ouder maakt zich zorgen over het drukke avondverkeer, waardoor kinderen blootgesteld kunnen worden aan verkeersongelukken. 

“Ouders zullen pas reageren als er iets ernstigs met de kinderen gebeurt. Maar dan is het al te laat. Suriname is al jaren geen veilig land meer. Kinderen die ’s avonds buiten spelen, kunnen makkelijk door vreemden met verkeerde bedoelingen worden meegenomen. Bovendien kan het storend zijn als kinderen ’s nachts nog buiten spelen”, zegt K.M.

De moeder benadrukt het belang van ouderlijk toezicht. “Ik denk dat het de belangrijkste taak van ouders is om ervoor te zorgen dat hun kinderen veilig zijn en in een beschermde omgeving spelen. Het is beter dat kinderen ’s nachts en ’s avonds binnen zijn en niet buiten, zodat ze minder worden blootgesteld aan gevaarlijke en onveilige situaties.”
SK

error: Kopiëren mag niet!