Vuurwerkperiode 2023/2024 met 12 slachtoffers afgesloten – Laatste slachtoffers slechts 4 en 5 jaar jong

De vuurwerkperiode is maandag omstreeks 00:00 uur na 6 dagen afgesloten. Op de laatste dag vond er nog een registratie plaats bij de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Mungra Medisch Centrum in Nieuw Nickerie.

Zeer jonge slachtoffers

Een meisje van 4 jaar werd behandeld nadat zij in het oog getroffen werd door delen van ‘pop pop’ vuurwerk. Later in de middag werd er bij de SEH van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo een jongen van 5 jaar geregistreerd. Hij werd eveneens aan het oog behandeld, nadat een ander kind bezig was met een brandende wierook, dat in zijn oog terecht kwam. 

Dubbele aantal slachtoffers

Met deze 2 registraties erbij wordt de vuurwerkperiode met 12 geregistreerde slachtoffers afgesloten. Dit is het dubbele van de afgelopen 3 vuurwerkperioden, die steeds met 6 geregistreerde vuurwerkslachtoffers werd afgesloten, zo laat het Korps Brandweer Suriname weten.

error: Kopiëren mag niet!