De film Gigli werd dramatisch ontvangen 

In 2003 kwam de film Gigli uit. De film werd ongelooflijk slecht ontvangen en wordt zelfs een van de slechtste films aller tijden genoemd. Dit zorgde er bijna voor, dat Ben Affleck een punt achter zijn carrière zette.

In de film moet Afflecks personage iemand kidnappen. Wanneer dit moeilijk lijkt te gaan worden, krijgt hij hulp van Ricki, gespeeld door Jennifer Lopez. Naast Affleck en Lopez spelen ook grote sterren als Christopher Walken en Al Pacino mee. De film werd geregisseerd door Martin Brest.

Tijdens het filmen van de film waren Affleck en Lopez met elkaar verloofd. Dit werd in de media destijds groot uitgemeten en dat heeft ook niet meegeholpen aan het succes van de film. De film werd dus dramatisch ontvangen.

De film werd door critici met de grond gelijk gemaakt en ook het publiek was keihard voor de film. De film werd na drie weken uit de roulatie gehaald omdat de opbrengsten zo slecht waren. De film haalde slechts zeven miljoen dollar op, met een budget van 54 miljoen dollar.

Op IMDb heeft de film een 2,6/10 en op Rotten Tomatoes scoort de film slechts 6%. Bij de Golden Raspberry Awards, de tegenhanger van de Oscars, won de film zes prijzen. De film won onder andere de prijs voor slechtste film, slechtste acteur en slechtste actrice.

Na deze film ging Affleck terug naar het maken van zijn eigen projecten, waarmee hij ook bekend is geworden. In 2007 regisseerde hij Gone Baby Gone, een film die goed werd ontvangen. In 2012 maakte hij de film Argo, waarvoor hij de Oscar voor beste film won. Zijn comeback in Hollywood was hiermee compleet. Het was zijn tweede Oscar nadat hij in 1997 al de Oscar voor beste originele script had gewonnen, voor de film Good Will Hunting.

error: Kopiëren mag niet!