Vuurwerkbarometer stijgt naar 10

Vanaf de start van de vuurwerkperiode (27 december) tot 30 december 2023, waren 3 vuurwerkslachtoffers geregistreerd. Binnen 24 uren is de vuurwerkbarometer echter gestegen van 3 naar 10 slachtoffers.

Op 31 december zijn er 3 registraties geweest bij de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo en in de vroege uren van nieuwjaar zijn er eveneens 3 gevallen bijgeschreven. Het Mungra Medisch Centrum (MMC) in Nieuw Nickerue heeft ook een registratie gehad van een 6-jarig kind met een oogtrauma veroorzaakt door vonken van een ‘Roman Candle’.

Het jongste slachtoffer is een kind van 1 jaar en het oudste slachtoffer 53 jaar. Twee van de slachtoffers zijn opgenomen voor verpleging vanwege de opgelopen verwondingen, waarbij één persoon een operatieve ingreep heeft ondergaan, aldus het Korps Brandweer Suriname.

Zondag was het tot 24.00 uur de laatste gelegenheid om vuurwerk af te steken. In voorgaande jaren werden respectievelijk 10, 6 en 6 vuurwerkslachtoffers geregistreerd tijdens de jaarwisselingen van 2019/2020, 2020/2021 en 2021/2022.

SK

error: Kopiëren mag niet!