Voetbalvoorspellingen voor 2024

Bellingham verovert de Ballon d’Or
Grote internationale toernooien spelen altijd een grote rol bij het stemmen voor de Ballon d’Or. Of dat goed of fout is, is een geheel andere discussie: moeten meerdere optredens gedurende een maand al het andere dat in een kalenderjaar gebeurt, vervangen? Met dat in gedachten, en voortbouwend op de voorspelling voor het EK 2024 hierboven, is het niet meer dan logisch dat we hier een Engelsman meenemen. Kane zal een heel sterk pleidooi houden, maar er is iets bijna mythisch aan wat Bellingham heeft gedaan sinds hij bij Real Madrid kwam.

Aanvallers worden bijna altijd erkend voor dit soort individuele onderscheidingen. Gelukkig voor de twintigjarige sensatie scoort hij als één; de superster-middenvelder is productiever geweest dan de meeste Europese topaanvallers sinds hij vanuit Borussia Dortmund naar de Spaanse hoofdstad verhuisde. De vaak dramatische doelpunten waren er in overvloed voor Bellingham, die dingen doet die zelfs Cristiano Ronaldo niet voor elkaar kreeg in zijn eerste seizoen bij Real Madrid. Los Blancos zitten aan het stuur in La Liga en zijn, zoals altijd, een van de Champions League-favorieten. Als Bellingham blijft schitteren, hoeft Engeland het EK van 2024 misschien niet eens te winnen om de eerste Engelse speler te worden die de felbegeerde trofee wint sinds Michael Owen in 2001.

error: Kopiëren mag niet!