Paula Abdul klaagt ‘American Idol’-producent Nigel Lythgoe aan wegens aanranding en intimidatie

Paula Abdul, bekende Grammy-winnares en voormalig jurylid van ‘American Idol’ en ‘So You Think You Can Dance’, heeft producent Nigel Lythgoe aangeklaagd voor aanranding en intimidatie met betrekking tot twee incidenten uit het begin van de jaren 2000 en 2015. Abdul beweert dat Lythgoe haar tijdens een ‘American Idol’ auditie tegen haar wil probeerde te kussen en haar betastte, en later in 2015 ongewenste avances maakte tijdens een zakendiner. Ondanks dat ze zich verzette, deed ze destijds geen aangifte uit angst voor negatieve professionele gevolgen.

Naast Lythgoe zijn er meerdere gerelateerde bedrijven als medebeklaagden opgenomen in de rechtszaak, waaronder 19 Entertainment, FremantleMedia North America en andere productiemaatschappijen. De zaak omvat claims van gendergeweld, seksuele intimidatie en nalatigheid tegen deze entiteiten. Abdul zoekt naar gerechtigheid en ongespecificeerde schadevergoeding onder de Californische wet op seksueel misbruik en doofpotaffaires, waardoor ze claims kan indienen buiten de gebruikelijke verjaringstermijn. Abdul beweert ook dat ze is blootgesteld aan discriminatie en consistente intimidatie tijdens haar tijd op ‘American Idol’, resulterend in emotionele en fysieke verwondingen.

error: Kopiëren mag niet!