Jimmy Buffett, Gordon Moore en de andere miljardairs die in 2023 stierven

In 2023 stierven 21 miljardairs, inclusief grootheden als muzikant en zakenman Jimmy Buffett, medeoprichter van Intel Gordon Moore, en Charlie Munger, de partner van investeerder Warren Buffett. De groep bestaat uit burgers van de VS en zeven andere landen, met India en Maleisië als landen waar meerdere miljardairs overleden. De enige vrouwelijke miljardair onder hen was de farmaceutische ondernemer Zhao Ning, die op 56-jarige leeftijd overleed.

Jimmy Buffett bouwde zijn lied ‘Margaritaville’ uit tot een imperium met restaurants, resorts en gemeenschappen, wat hem bij zijn overlijden op 76-jarige leeftijd een geschat vermogen van $1 miljard opleverde. Gordon Moore van Intel, bekend om zijn “Wet van Moore”, liet samen met zijn vrouw bijna $6 miljard na aan filantropische doelen en overleed op 94-jarige leeftijd. De rijkste overleden miljardair, verfmagnaat Ashwin Dani, had een geschat vermogen van $8 miljard.

Andere opmerkelijke overledenen zijn voormalig Italiaans premier Silvio Berlusconi, vastgoedmagnaat Sam Zell, en de voorzitter van een in Dubai gevestigd conglomeraat, Micky Jagtiani. De gemiddelde leeftijd van de overleden miljardairs was 85 jaar, met bijna de helft boven de 90 jaar oud, inclusief de 99-jarige Keshub Mahindra en Charlie Munger.

De meest recente overledene was Gaston Glock, de Oostenrijkse uitvinder van het Glock-pistool, die op 94-jarige leeftijd overleed en een geschat vermogen van $1,1 miljard had.(forbes)

error: Kopiëren mag niet!