Vanaf aanvang vuurwerkperiode 2 vuurwerkslachtoffers geregistreerd

Vanaf de start van de vuurwerkperiode waren er tot zondag 31 december 2 registraties van vuurwerkongevallen bij het Aacdemisch Ziekenhuis Paramaribo, AZP, zo meldt het Korps Brandweer Suriname. Beide gevallen deden zich voor woensdag 27 december, de 1e dag van de officiële vuurwerkperiode.  

Omstreeks 15:00 uur werd een jongen van 9 jaar behandeld aan een oog voor een opgelopen verwonding, door zelf afgeschoten vuurwerk. Na behandeld te zijn is hij naar huis gezonden. De tweede registratie was omstreeks 21:41 uur. toen een man van 53 jaar werd behandeld vanwege opgelopen verwondingen in het gelaat, door een tot nog toe onbekend vuurwerksoort. Na behandeld te zijn werd hij verwezen naar de KNO arts. 

De officiële vuurwerkperiode loopt tot en met maandag 1 januari om 24:00 uur. De artsen teams van het AZP, Mungra Medisch Centrum, Regionaal Ziekenhuis Wanica en het Korps Brandweer Suriname doen ten overvloede een beroep op de samenleving om in deze periode extra waakzaam en vooral verantwoordelijk.

“Let op uzelf, let op anderen en let op uw omgeving!”, is de boodschap aan de samenleving van het Korps Brandweer Suriname.

error: Kopiëren mag niet!