Het bezoek van Blinken stimuleert het migratiepact tussen Mexico en Venezuela

De recente bezoek van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken aan Mexico heeft geleid tot een versterking van de samenwerking tussen Mexico en Venezuela om migratieproblemen aan te pakken. Na hooggeplaatste gesprekken zijn repatriëringsvluchten voor Venezolaanse migranten hervat als onderdeel van een bilateraal overeenkomst tussen de landen. Deze vluchten, die zijn gestart eind december, maken deel uit van een breder plan om gezamenlijk de migratie-uitdagingen aan te pakken, inclusief integratieprogramma’s voor gerepatrieerden. Dit initiatief past binnen een context van toenemende migratiebewegingen door Mexico naar de VS en markeert een poging om migratiestromen op een georganiseerde en menswaardige manier te beheren.

error: Kopiëren mag niet!